Μπορείτε να ξεκινήσετε ορθοδοντική θεραπεία σε οποιαδήποτε ηλικία

Είστε ενήλικας και διστάζετε να χαμογελάσετε γιατί κάτι δε σας αρέσει στο χαμόγελό σας; Πιστεύετε ότι η ηλικία για να πραγματοποιήσετε μία ορθοδοντική θεραπεία έχει παρέλθει μετά την εφηβική σας ηλικία;

Είμαστε εδώ για να σας πούμε ότι όλα γίνονται σε οποιαδήποτε ηλικία κι αν είστε!

Μπορείτε να ξεκινήσετε ορθοδοντική θεραπεία σε οποιαδήποτε ηλικία. Σε έναν ενήλικα ωστόσο οι μετακινήσεις των δοντιών γίνονται πιο αργά και χρειάζονται συχνότερα εξαγωγές δοντιών.

Επειδή δεν υπάρχει πλέον ανάπτυξη όπως στα παιδιά, τα ορθοδοντικά μέσα δεν επαρκούν για να διορθώσουν το σκελετό του προσώπου.

Τότε η λύση δίνεται με συνδυασμό ορθοδοντικής και γναθοχειρουργικής.

Επίσης ένας ενήλικας εκτός από αισθητικούς λόγους αναζητά ορθοδοντική θεραπεία και για θεραπευτικούς λόγους (μετακίνηση δοντιών λόγω περιοδοντοπάθειας, προβλήματα στη σύγκλειση, ενοχλήσεις από την κροταφογναθo

Ορθοδοντική Ενηλίκων

Συνήθως στους ενήλικες χρησιμοποιούμε «διακριτικούς» ορθοδοντικούς μηχανισμούς.

Εκτός από τη λύση των κεραμικών brackets όπου είναι διαφανή έχουμε κι άλλες μεθόδους για μία εμπειρία “αόρατη” και ιδανική για τους ενήλικες ασθενείς μας.

1. Γλωσσική μέθοδος

Νέα καινοτόμος μέθοδος κατά την οποία τα σιδεράκια συγκολλούνται από την εσωτερική πλεύρα των δοντιών με αποτέλεσμα να είναι απολύτως αόρατα. Κατασκευάζονται εξατομικευμένα (χυτά) για κάθε ασθενή από εργαστήριο της Γερμανίας. Οι εταιρείες που συνεργαζόμαστε για τη γλωσσική μέθοδο αυτήν είναι οι Incognito και WIN.

2. Invisalign

Νέα μέθοδος χωρίς σιδεράκια κατά την οποία κατασκευάζονται διαδοχικοί διαφανείς νάρθηκες και τοποθετούνται στο στόμα από τον ασθενή επιτυγχάνοντας ένα πολύ καλό τελικό αποτέλεσμα.

Η ιατρός είναι πιστοποιημένη και για τις 2 τεχνικές τις οποίες χρησιμοποιεί πάνω από 10 χρόνια με άριστα αποτελέσματα.