Θεραπεία Ιnvisalign

Invisalign

Η πρωτοποριακή μέθοδος Invisalign είναι μία ορθοδοντική θεραπεία η οποία πραγματοποιείται χωρίς σιδεράκια, αλλά με τη χρήση διαφανών ναρθηκών (πλαστικές μεμβράνες)

Οι νάρθηκες, αλλάζουν κάθε 2 εβδομάδες και κατά περίπτωση κάθε εβδομάδα. Στη μέθοδο αυτή κατασκευάζονται διαδοχικοί διαφανείς νάρθηκες και τοποθετούνται από τον ίδιο τον ασθενή. Οι νάρθηκες κατασκευάζονται για κάθε ασθενή ξεχωριστά και εξατομικευμένα στα εργαστήριο της Align Technology στις Η.Π.Α.

Για να κατασκευαστούν οι νάρθηκες απαιτείται αρχικά ένα αποτύπωμα δοντιών. Το ιατρείο μας διαθέτει έναν εξελιγμένο ενδοστοματικό σαρωτή- scanner, της εταιρείας ITERO, με τον οποίο ο τρόπος λήψης των αποτυπωμάτων γίνεται ψηφιακά, ώστε να αποφεύγονται τα κλασσικά αποτυπώματα με σιλικόνη που είναι ενοχλητικά για τον ασθενή.

Dr. Ματίνα Θ. Ματούλα

Με τη χρήση του ενδοστοματικού σαρωτή ο ασθενής έχει τη δυνατότητα να δει το τελικό αποτέλεσμα της θεραπείας ακόμη και από το πρώτο ραντεβού.

Εν συνεχεία πραγματοποιείται ο πλήρης σχεδιασμός της θεραπείας και καθορίζεται η κάθε κίνηση των δοντιών στον υπολογιστή. Μόλις εγκριθεί το σχέδιο της θεραπείας κατασκευάζονται οι νάρθηκες από το εργαστήριο της Align Technology.

Είναι σημαντικό να γνωρίζει ο ασθενής ότι ο ειδικός ορθοδοντικός είναι εκείνος που καθορίζει και σχεδιάζει την κάθε κίνηση των δοντιών κι όχι ο υπολογιστής, γι΄ αυτό παίζει καθοριστικό ρόλο η εμπειρία του κάθε ιατρού σε αυτήν την τεχνική τόσο στο επιθυμητό αποτέλεσμα όσο και στο χρονικό διάστημα της θεραπείας.

Στη Matoula Clinic η ιατρός έχει εκπαιδευτεί στη μέθοδο της Invilsalign και τη χρησιμοποιεί από το 2008 με πολύ καλά αποτελέσματα.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου έναντι της κλασσικής με σιδεράκια

Γιατί να επιλέξετε Invisalign;

  1. Λιγότερος πόνος, γιατί οι κινήσεις των δοντιών γίνονται πιο διαδοχικά
  2. Καθόλου πληγές στα χείλη και στα μάγουλα, γιατί οι νάρθηκες είναι λείοι
  3. Κανένας περιορισμός στις τροφές γιατί οι διαφανείς νάρθηκες αφαιρούνται κατά τη διάρκεια του φαγητού και επανατοποθετούνται αμέσως μετά
  4. Φοβερό αισθητικό αποτέλεσμα μιας και είναι διάφανα και δε θα καταλάβει κανείς ότι βρίσκεστε σε θεραπεία
  5. Μειωμένος χρόνος θεραπείας έως και 50% σε σχέση με τη συμβατική θεραπεία με σιδεράκια